PIR sensor

PIR sensor til forskellige formål


 


En PIR sensor kan eksempelvis bruges til at tænde lyset når du, eller andre, kommer ind på din grund. Sædvanligvis vil man, til denne form for brug, montere PIR sensoren på udhænget af huset, carporten eller garagen. Der bruges også PIR sensor til tyverisikring indendørs i mange boliger. Koblet til den egentlige tyverialarm registreres bevægelser i boligen og alarmen aktiveres. Ligeledes bruges de også til tyverisikring i biler - her kan du indkode dit mobilnummer så du modtager en SMS ved alarm. Kabinelyset i biler, lyset i kassevogne, lastvogne og andre arbejdsbiler styres også ofte af en PIR sensor.


 


Hvordan virker en PIR sensor?


 


Den korte version er at en PIR sensor (Passive InfraRed Sensor) er en elektronisk sensor der via infrarødt lys kan registrere bevægelse i dens synsfelt.  Alle genstande der har en temperatur over 0 grader udsender stråling/varmeenergi. En PIR sensor registrerer stråleforandringen og sender trådløst advarselssignal til modtagerenheden.  PIR sensorer kan indstilles til at den ændrede stråleværdi skal overstige en hvis foruddefineret værdi før den sender advarslen af sted. Således kan dine husdyr færdes frit selvom alarmen er tilkoblet boligen og alle PIR sensorer er aktiveret. Du bliver heller ikke vækket af lyset der tænder hver gang naboens kat spankulerer forbi din carport.


 


Hvordan skal jeg benytte PIR sensorer?


 


Grundlæggende kan LegTech rådgive dig om, telefonisk eller på e-mail, hvilke enheder du bør investere i for at dække dit behov. Skal du bruge én PIR sensor eller flere? Hvilke enheder arbejder bedst sammen og hvad skal der til for at du får den bedste og sikreste løsning?  Det er heller ikke uvæsentligt om din PIR sensor skal hænge indendørs eller udendørs, om der skal være timerfunktion på eller hvor lang rækkevidde skal din PIR sensor have.


 


Du kan finde mere information her på hjemmesiden og du er altid velkommen til at ringe til os på tlf.: 77 34 90 45 eller skriv på e-mail info@legtech.dk">info@legtech.dk. Vi kan vejlede dig i hvordan vi kan bidrage til en nemmere og mere tryg hverdag for dig.