IP-kamera der virker i Sverige !

Jeg vil gerne videregive mine erfaringer med video-overvågning af vort fritidshus i Sverige til foreningens medlemmer.
Vi har haft vores hus i 9 år - og aldrig oplevet uvedkommende besøg før.

Men i efteråret 2013 var det så "vores" tur - 4 dejlige fridage blev ændret til irritation og oprydning efter 2 narkomaner havde gennemrodet hus og udbygninger (de blev efterfølgende fanget af politiet)
Det kan man jo ikke forhindre - vil de ind skal de nok også komme det - men man kan gøre livet mere besværligt for den slags personage.

Vi installerede derfor dels trådløs alarm dels ip-kamera, således at vi ved selvsyn kunne konstatere hvad der foregik ved en alarm. Vi brugte Net1 og var glade for det.
Alarmen fungerer udmærket - men kameraerne har været en udfordring.

Da jeg ingen teknisk forståelse har, valgte vi ip-kamera, der var "plug-and-play" - hvilket viste sig at være totalt misvisende.
Installationen gik rimeligt og vi fik fine billeder fra kameraerne - når vi var i huset /på netværket.
Men da vi så forsøgte at komme i kontakt med kameraerne fra DK gik alt galt ! Vi kunne ikke komme igennem og lige meget hvad vi forsøgte var resultatet det samme.

Tog kontakt til producenten af kameraerne - de forstod ikke problemet.
En god ven hørte om problemet og henviste til en tråd på Danske Torpare om netop dette problem.
I tråden fremgik klart, at dels var det ikke kun os, der stod med problemet, dels lå årsagen hos Net1 og noget med svenske IP-adresser.

Kontaktede Net1, der vedkendte sig problemet og lovede at det ville blive løst ved at Net1 sendte besked til svenskerne vedr. vores ip-adresse (og der stod jeg af rent forståelsesmæssigt !).
Men det hjalp ikke ! - og gentagne henvendelser til Net1 var nyttesløse.

I min stadig større frustration søgte jeg efter en løsning og fandt denne hos Ulrich fra firmaet Legtech (www.legtech.dk), hvor vi tidligere har handlet og altid oplevet en god og seriøs kunderservice.

Ulrich havde i konsekvens af problemerne med de værende ip-kameraer og svenske ip-opsætning, skaffet en serie kamera, der selv installerer forbindelse.
Det lyder som en sang hørt før, og det var med betydelig skepsis jeg investerede i disse nye kamera (for hvor mange ubrugelige kamera har man "Brug" for ?).
Men mistro blev gjort til skamme !

Installationen gik let og jeg fik straks kontakt til alle 3 kamera. Stor var spændingen så, da det skulle prøves fra DK. Men også her gik det glat igennem.

Jeg har nu adgang til mine kamera via pc, ipad og iphone - og det virker hver gang.
Nærværende beskrivelse tænkt som en hjælp til de af jer, der som jeg skal have en løsning, der er let at installere og bruge.

 

Billede dag Billede nat

 


<-- Tilbage